Sharan

Mindenhol otthon.

Variálható térkoncepciójával, elektromos tolóajtajaival és mindhárom üléssorban maximális kényelemmel a Sharan családja minden tervére készen áll – sőt, még a nem tervezett eseményekre is.

Az igazi nagyság változásai.

Nagy a család, sok a barát vagy egyszerűen csak a legtöbb lehetőséget szeretné? A Sharan a megfelelő választás az Ön egyéni igényeire.

Az igazi nagyság szabadsága.

Teret adni csak egy dolog, egészen más azt ésszerűen kihasználni. A Sharan intelligens tervezésű térkoncepciója kényelmes variálhatóságot biztosít.

Infotainment

Car-Net "Guide & Inform"

Az Internet az élet számos területén hasznos lehet, így az autózásban is. Például aktuális adatokra támaszkodva szemmel tarthatja a forgalmat. Így előrelátóan tervezheti meg vagy módosíthatja az útvonalat. A “Car-Net Guide & Inform” opcionális online szolgáltatásai azonban még ennél is többet kínálnak.

Rádiók

A Sharan modellekhez két könnyen kezelhető, s jó hangulatot biztosító rádió elérhető. A Composition Colour rádió nemcsak nagy, 12,7 centiméter képátlójú színes érintőképernyőt és optimalizált rádióvételt biztosít, hanem számos zenelejátszási és bemeneti lehetőséget. A beépített CD-lejátszója az MP3-fájlokat is megszólaltatja. Zenefájljait vagy hangoskönyveit akár a beépített SD-kártyaolvasóról is lejátszathatja. A Composition Media rádió ezeken felül egy sokoldalúan használható USB-csatlakozót és beépített mobiltelefon-előkészítést kínál Bluetooth-kapcsolattal. Érintőképernyője 16,5 centiméteres képátlóval büszkélkedhet.

App-Connect

A Car-Net App-Connect* funkcionalitása lehetővé teszi, hogy a minősített okostelefon-alkalmazásokat az opcionális infotainment rendszere érintőképernyőjén használja. Az okostelefonján futó alkalmazást a Sharan érintőképernyőjére tükrözi a rendszer. Így például a miRoamer alkalmazással internetes rádióadókat fedezhet fel, a Parkopedia segítségével parkolóhely-információkat érhet el, míg a MyGuide érdekes célpontokat talál az Ön aktuális helyzetének megfelelően. A lehetőségek tárháza állandóan bővül, hiszen folyamatosan adnak ki új alkalmazásokat az App-Connect rendszerhez.

 

* Kérjük, vegye figyelembe, hogy a MirrorLink szabványt jelenleg csak a piacon kapható néhány készülék támogatja. A Volkswagen szoros együttműködést folytat a vezető okostelefon-gyártókkal a MirrorLink-támogatás széleskörű biztosítása érdekében. Az Apple CarPlay és a Google Andorid Auto Magyarországon csak egy későbbi időponttól elérhető. Kérjük, ellenőrizze, hogy az Ön készüléke kompatibilis-e a MirrorLink, a CarPlay vagy az Android Auto technológiák valamelyikével. Az alkalmazások kizárólag az Ön mobileszköze segítségével használhatók. Kérjük, vegye figyelembe a mobiltelefon-szerződése adat- és internetkapcsolatra vonatkozó feltételeit.

Vezetői segédrendszerek

A követési távolság automatikus szabályzása (ACC)

Országúton és autópályán haladva sok stresszt megspórolhat Önnek a kívánságra elérhető Távolságtartó automatika (ACC), amelynek része a városi vészfékező-funkciót is kínáló Front Assist környezetfigyelő rendszer. A rendszer körülbelül 210 km/h sebességig képes – a határain belül – tartani az előre meghatározott s Ön által kiválasztott követési távolságot az elöl haladó járműtől.

Vészfékezés során minden egyes méter döntő lehet. A Front Assist környezetfigyelő rendszerrel ideális esetben el sem jut ilyen kritikus helyzetig. Ha esetleg mégis egy kényes szituáció adódna, a kívánságra rendelhető rendszer a határain belül segít lecsökkenteni a fékutat.

Folyamatosan méri az elöl haladó forgalomtól számított követési távolságot, s amennyiben az annyira lecsökkenne, hogy egy ráfutásos baleset veszélye merül fel, akkor a Front Assist egy hallható jelzéssel és egy rövid, gyors fékezéssel figyelmezteti Önt.

Lane Assist sávtartást segítő rendszer

Egyhangú útszakaszok, melyek során a figyelem lankad, beszűkülő forgalmi sávok vagy szűk országutak – milyen jó, hogy a Sharan fedélzetén akad olyan rendszer, amely figyel arra, hogy Ön mindig a jó irányban haladjon: az opcionális Lane Assist sávtartást segítő rendszer a belső visszapillantó tükörhöz épített kamerával a működési határain belül felismeri a sávhatároló felfestéseket, s ez alapján értékeli ki a jármű helyzetét. Ha azt tapasztalja, hogy a Sharan eltér a sávtól, akkor a Lane Assist korrigáló kormánybeavatkozással figyelmezteti. Amennyiben a rendszert aktiválták, akkor körülbelül 65 km/h sebesség fölött önműködően bekapcsol, s 60 km/h alatt vagy az irányjelző használatakor automatikusan kikapcsol.

Holttérérzékelő rendszer

A holttérben tartózkodó járművek sem a belső, sem a külső visszapillantó tükörben nem látszanak. Ám amennyiben Sharan modellje rendelkezik az opcionálisan rendelhető holttérérzékelő rendszerrel, akkor a külső visszapillantó tükörben látható sárga figyelmeztető jelzés hívja fel a figyelmét arra, hogy egy jármű tartózkodik ezen a nehezen belátható területen. Amennyiben nem veszi észre a jelzést, és mégis megkezdi a sávváltást, akkor a Sharan a rendszer határain belül aktív ellenkormányzással igyekszik megelőzni a balesetet.

Gazdaságosság

DSG kettős tengelykapcsolós automatizált sebességváltó

Egy automataváltó tényleg “csak” egy automataváltó? Nem egészen, hiszen a hatfokozatú DSG kettős tengelykapcsolós automatizált sebességváltó a sebességváltó-építés fejlődésének mérföldköve. Két egymástól függetlenül működő váltórészből áll, amelyeket egy-egy saját bemeneti tengely a kettős tengelykapcsolón keresztül felváltva köt össze a motorral. Az eredmény átmenet és az erőfolyam érezhető megszakítása nélküli fokozatváltás, amely egy automatikus váltó vezetési kényelmét nyújtja.

BlueMotion Technology

A Sharan összességében igen erős benyomást hagy maga után, de nem csupán térkínálatával és átfogó felszereltségével emelkedik ki, hanem környezettudatosságával is. Ezt olyan modern technikák teszik lehetővé, mint a kis üzemanyag-fogyasztású TSI- és TDI-motorok, valamint a DSG kettős tengelykapcsolós automatizált sebességváltó. Ezek adják a BlueMotion Technology alapját, amely az automatikus motorleállítás és -indítás rendszere (Start-Stop System), valamint a fékezési fázisok alatti energia-visszatáplálás (rekuperáció) jóvoltából új mércét állít az üzemanyag-fogyasztás területén. A Sharan különlegessége: minden változat szériafelszereltségének része a BlueMotion Technology csomag.

Kényelem

Beépített gyermekülés

A Sharannal nem kell azonnal eldönteni, hogy hányadik gyermek lesz tényleg az utolsó. Ugyanis kívánságra egy vagy két beépített gyermekülést kínál a három évesnél idősebb apró utasok számára, s a középső üléssor akár mindhárom üléshelyére biztonságosan rögzíthető egy-egy ISOFIX-gyermekülés. A gyermekek biztonságáról övfeszítők és magas fokú stabilitás gondoskodik, így hosszabb távokon is kényelmesen, biztonságosan és az életkoruknak megfelelő módon utazhatnak.

Easy Open

A mindennapok során bármilyen segítség jól jön, akár egy-egy kézmozdulat kiváltásával is. Az új Sharankívánságra kapható Easy Open funkciója segítségével Ön bármikor egyetlen lábmozdulattal nyithatja a csomagtérajtót. Az autó hátulján érzékelők reagálnak a megfelelő mozdulatra és ismerik fel a kulcsot, majd önműködően tárul fel a csomagtér.

Climatronic klímaberendezés

Bal oldalon, jobb oldalon, hátul: A széria Climatronic automata klímaberendezés akár három különböző klímájú területet képes kialakítani a Sharanban, hiszen a vezető, az első utas, valamint a hátsó utasok számára egyaránt külön-külön pontosan beállítható a kívánt hőmérséklet. Páratartalom-érzékelő gondoskodik a klímaberendezés különösen energiahatékony működéséről.

Elektromos mozgatású tolóajtók

Jobb kezében gyermek, bal kezében pedig a teli szatyrok – a gyermekes szülőknek ritkán szabad a keze. Éppen ezért a Sharan opcionálisan elektromos mozgatású tolóajtókkal is elérhető. Kívülről kényelmesen a távirányítós kulccsal vezérelhető, belülről pedig könnyedén, gombnyomásra. A figyelmetlen ajtócsapkodások – és a néha ezzel járó becsípett ujjak – kora lejárt.

Ledönthető első utasülés

Muszáj szünetet tartani – különösen a hosszú utazások során. Igazán praktikus ilyenkor a ledönthető első utasülés, amely asztalként használható. A Comfortline és a Highline felszereltségi szint esetében alapfelszereltség, Trendline esetén opcionálisan rendelhető, úgy mint az első ülések magasságállítása és deréktámaszok. Amennyiben az ülést nem asztalként szeretné; a teljesen ledöntött ülés jelentős mértékben tovább bővíti a csomagtér teljes hosszát.

Hatüléses kialakítás

Íme, a Sharan hatüléses kialakítása: a második és harmadik üléssorban egyaránt két ledönthető önálló ülést kínál, mely az “Easy Entry” beszállást segítő rendszer révén könnyen birtokba vehető; emellett mindegyik hátsó üléshelyen megtalálhatók a gyermekülések biztonságos rögzítését szolgáló ISOFIX gyermekülés-rögzítési pontok. A második sorba opcionálisan rendelhető két beépített gyermekülés, oldallégzsák és övfeszítő, valamint a biztonsági övek becsatolására figyelmeztető fények és hangjelzés. Minden ülőhelyen a lehető legjobb közérzetet biztosítja a Climatronic kettős klímaberendezés. Amennyiben sok vendég helyett csomagot kell szállítania, akkor az EasyFold rendszer segítségével pillanatok alatt átalakíthatja Sharanja csomagterét.

Hétüléses kialakítás

Gyermekes családok jól tudják, hogy a két utasból gyorsan lesz négy vagy akár öt – ám a hétüléses kialakítással rendelt Sharan esetében ez sem probléma! Az összes hátsó ülésen találunk ISOFIX gyermekülés-rögzítési pontokat, s figyelmeztető fények és hangjelzés emlékeztetnek a biztonsági övek becsatolására. Különleges biztonságot garantálnak a második üléssor szélső üléshelyeinek oldallégzsákjai és övfeszítői. A harmadik üléssorba könnyű bejutni az Easy Entry funkciónak köszönhetően, elég a második sor üléseit könnyedén előredönteni és -tolni, máris szabad az út.

A frissítő “Climatronic” dupla légkondícionáló berendezés és pohártartók elöl, hátul is kellemesebbé teszik az utazást. Az utasok helyett terjedelmes csomagok: az “Easy Fold” ülésbillentő mechanizmussal játszva növelheti meg a csomagteret.

Previous slide
Next slide

Megtervezné autóját ?

Egyedi ajánlatért keresse értékesítő kollégáinkat!

Jelentkezzen tesztvezetésre!

Próbálja ki a Porsche Budában!
Az alábbi űrlapot kitöltve felvesszük Önnel a kapcsolatot.