A Volkswagen-típusnevek nyomában

A német gyártó nem csak modellkínálatában változatos: azok elnevezései bizonyára sokakban ébresztettek már kíváncsiságot. Most utánajártunk, mi ihlette a márka legnépszerűbb típusainak elnevezéseit!

Sokan gondolják azt, hogy a Volkswagen a mai napig szelek, áramlatok után nevezi el típusait, azonban ez a mai modellkínálatot tekintve már egyáltalán nem így van. Viszont a márka legismertebb, máig gyártásban lévő típusai még magukon viselik e névadási hagyományt. Az valószínűleg már keveseket lep meg, hogy az immár nyolcadik generációját „taposó”, 50 éves történetre visszatekintő Passat a passzátszél után kapta nevét, és napjainkban is elmondható róla: kategóriájában ő fújja a passzátszelet.

A következő modell pedig nem csak hajtásláncában lehet hibrid, hanem neve is az: a szintén nyolc generációs családfával büszkélkedő Golf dizájnmotívumaiban több helyen is utal a szabadtéri labdajátékra, azonban neve megegyezik a Nyugat-Európa felé tartó légtömeggel is. Hogy pontosan melyik fogalom játszott közre az autó keresztségében, azt nehéz rekonstruálni, azonban az biztos, hogy a kompakt ötajtós legalább akkora jelentőséggel bír a közlekedés terén, mint a golfáramlat az időjáráséban! Talán mindegy is a név eredete: a kompakt ötajtós jelentősége akkora a közlekedésben, mint a golfáramlaté az időjárásban!

Szintén kompakt, de kevésbé a praktikumot, mint a kompromisszummentes sportosságot juttatja eszünkbe a Scirocco. A legendás öthengeres motorja hasonlóan forró és intenzív élményt nyújt, mint a modell nevét ihlető páradús, meleg szél . A sportos háromajtós azonban nem a 21. század terméke: az első generációs Scirocco 1974-ben mutatkozott be, és a 2+2 ajtós ikon egészen 1992-ig volt – kisebb-nagyobb átalakításokkal – gyártásban.

A Szaharában maradva nem szabad elfeledkeznünk a berber nomádok törzséről, a sivatag bátor, ellenálló lakóiról sem: ők a tuaregek. A Touareg pedig a már harmadig generációjánál tartó, ötajtós, négykerékhajtású terepjáró, amelynek átalakított változata a Dakar Rallyt is megjárta; így biztosak lehetünk abban, hogy az autó nem csak a betondzsungelben állja meg a helyét.

A nagy modelleknél maradva érdemes megemlíteni a Phaetont, amely a Volkswagen valaha készült legfényűzőbb modellje volt. Az akár 12 hengeres motorral is elérhető luxuslimuzin egyenesen arról a görög istenről kapta a nevét, akinek szekere a mitológia szerint az égen a napot húzta. Ez az isteni név később, főként a 19. században luxuskialakítású lovaskocsik sajátja lett, majd a 21. században a nagyvonalú lovaskocsik szellemi utódjának is tekinthető limuzin neveként tett szert igazán széles körű ismertségre.

Napjaink kínálatához visszatérve az igazán elegáns, ötajtós kupé- és praktikus, ám esztétikus shooting brake karosszériával kínált Arteonnal szerencsére gyakran találkozni az utakon. Az érzéki formavilágú autó nevét a latin artem, azaz művészet szóról kapta, ami az autóra nézve aligha meglepő!

Az elektromos átállás nem csak a különleges technikai megoldásokat hozza el, hanem az újszerű neveket is: az egyre bővülő ID. széria elnevezése az Intelligent Design szavak kezdőbetűiből ered, így is reprezentálva azt az innovatív, korszerűen emberközpontú és fenntartható személetmódot, amelyet ezek a modellek képviselnek. És ha fenntarthatóság, akkor bogarak. Azaz Bogár, vagy eredeti nevén Käfer. A Volkswagen Type 1 a jellegzetes, farmotoros felépítésből eredő formavilága után kapta ezt a becenevet, és így vonult be nem csak a Volkswagen-, de az egész autóipar történelmébe. Ugyan a Bogár már nem kapható, a Volkswagen legendás modelljeinek szellemi- és technikai öröksége a mai napig tetten érhető a márka kínálatában. Győződjön róla meg róla saját szemével; a Porsche Buda bemutatótermében Ön is megtalálja azt a Volkswagent, ami igényeihez a legjobban illik!